احتمال افزایش ۲.۵ تا ۳ برابری قیمت شیر خشک نوزاد

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک نوزاد خاطر نشان کرد: هزینه ترخیص مواد اولیه نسبت به گذشته حدود ۷ برابر بیشتر شده است و این مسئله ۵۰ درصد در قیمت تمام شده محصول تاثیر می‌گذارد و تولیدکنندگان را زیان‌ده می‌کند.

به گزارش صدای بورس،هانی تحویل‌زاده ٬ با اشاره به نگرانی تولیدکنندگان از حذف کامل ارز دولتی به واردات برخی مواد اولیه تولید شیر خشک نوزاد٬ گفت: حذف ارز دولتی برای واردات مواد اولیه شیر خشک، افزایش ۲.۵ تا ۳ برابری قیمت این محصول را به همراه خواهد آورد و از سوی دیگر نیاز به نقدینگی واحدهای تولیدی را چند برابر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه نقدینگی واحدهای تولیدی باید از منبعی جبران شود٬ تصریح کرد: بانک‌ها باید فراتر از قوانین سال‌های گذشته در تامین نقدینگی واحدهای تولیدی اقدام کنند تا تولیدکنندگان بتوانند مواد اولیه مورد نیازشان را فراهم کنند، اگر چنین برنامه‌های در نظر گرفته نشود مواد اولیه واحدهای تولیدی یک سوم و یک چهارم خواهد شد و در نتیجه تولید واحدهای تولیدی کاهش و بازار با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد.

این فعال اقتصادی با اشاره به تغییر مبنای محاسبه حقوق گمرکی صنایع از ارز دولتی به ارز نیمایی٬ گفت: سازمان غذا و دارو برای تامین مواد اولیه تولیدکنندگان شیر خشک به برخی واحدهای تولیدی ارز دولتی پرداخت می‌کند اما از سوی دیگر ترخیص مواد اولیه از گمرک با ارز نیمایی محاسبه می‌شود و این پرداخت خارج از توان تولیدکنندگان است و به آنها فشار مضاعف وارد می‌کند.

وی هزینه خرید مواد اولیه و ترخیص آن از گمرک را یکی دانست و افزود: هزینه ترخیص مواد اولیه نسبت به گذشته حدود ۷ برابر بیشتر شده است و این مسئله ۵۰ درصد در قیمت تمام شده محصول تاثیر می‌گذارد و تولیدکنندگان را زیان‌ده می‌کند. گمرک یکی از شرکت‌های عضو انجمن را مشمول ماده ۷ کرده است به این معنا که دیگر شرکت نمی‌تواند با ضمانت کالاها را ترخیص کند و یا اجازه ترخیص مواد اولیه را به آنها نمی‌دهد از این‌رو لازم است که مجلس هر چه زودتر در زمینه حقوق گمرکی تعیین تکلیف کند.


بیشتر بخوانید: شیر مازاد تبدیل به شیرخشک می‌شود


تحویل‌زاده تاکید کرد: مقرر شد که مبنای مالیات بر ارزش افزوده نیمایی شود اما از سوی دیگر این مالیات از ۹ درصد به ۱ درصد تغییر کند و اینگونه رقم مالیات بر ارزش افزوده همان رقم سال گذشته می‌شد و هزینه جدیدی به تولیدکنندگان تحمیل نمی‌شد. همچنین حقوق گمرکی از ۴ درصد به ۱ درصد برسد که هنوز تصویب این مهم از سوی مجلس انجام نشده و تولیدکنندگان ۹ ماه است که منتظر تصویب این قانون هستند.

به گزارش ایلنا، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک نوزاد با بیان اینکه ۸۵ درصد مواد اولیه تولید شیر خشک وارداتی است٬ گفت: در حال حاضر هیچ کشوری در تولید مواد اولیه شیر خشک خودکفا نیست روغن مورد نیاز در تولید این محصول از آسیای شرقی تامین و سایر ویتامین‌های موجود در این محصول از کشورهای مختلف تامین می‌شود. در داخل کشور ۱۵ درصد مواد اولیه یعنی شیر خشک بدون چربی تولید می‌شود و ما برای تامین سایر مواد تولید خشک ناچار به واردات هستیم.

کد خبر 461681

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • شیر خشک گران شد

    شیر خشک گران شد

    دبیرانجمن‌تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد گفت: طبق کمیسیون قیمت گذاری سازمان حمایت هفته گذشته قیمت شیرخشک نوزاد و رگولار ۲۰ درصد افزایش یافت.

  • جزئیات محموله ۵۰ تن آنتی بیوتیک وارداتی به کشور

    جزئیات محموله ۵۰ تن آنتی بیوتیک وارداتی به کشور

    سخنگوی وزارت بهداشت گفت: توزیع ۵۰ تن آنتی بیوتیک وارداتی از روز شنبه آغاز شده و به میزان کافی در دسترس مردم قرار می‌گیرد.

  • حذف عوارض گمرکی برای صادرات محصولات لبنی/ دولت به وعده خود در تامین نقدینگی دامداران عمل نکرد

    حذف عوارض گمرکی برای صادرات محصولات لبنی/ دولت به وعده خود در تامین نقدینگی دامداران عمل نکرد

    رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران گفت: نهاده به وفور در بازار موجود است اما دامداران برای خرید آن چالش دارند همچنین دولت نتوانستند به قول‌هایی که برای تامین نقدینگی به دامداران داده بود عمل کند و هم اکنون تولیدکنندگان دام و طیور برای تهیه نقدینگی برای خرید نهاده مشکل دارند.

  •  یک میلیون قوطی شیرخشک رژیمی دپو شده است

    یک میلیون قوطی شیرخشک رژیمی دپو شده است

    طبق اعلام گمرک ایران در حال حاضر حدود یک میلیون قوطی شیرخشک رژیمی در گمرک دپو شده که تشریفات ترخیص را طی کرده اما ترخیص نشده است؛ دلیل این موضوع خواست صاحب کالا مبنی بر تعیین تکلیف تامین ارز و ترخیص بعد از صدور کد رهگیری بانک است.

  • ضرب الاجل نهاد ریاست‌جمهوری برای ترخیص کالا

    ضرب الاجل نهاد ریاست‌جمهوری برای ترخیص کالا

    مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی از ضرب‌الاجل فوری نهاد ریاست‌جمهوری برای ترخیص کالا از بندر امام (ره) با توجه به پُر شدن ظرفیت انبارهای این بندر خبر داد.

  • ماجرای معطلی کشتی های حامل کالای اساسی در بندرامام

    ماجرای معطلی کشتی های حامل کالای اساسی در بندرامام

    رییس اتاق بازرگانی اهواز خواستار تسریع در تخلیه کشتی‌های حامل کالاهای اساسی در بندر امام شد و گفت: تعداد کشتی‌های موجود در لنگرگاه بندر امام خمینی (ره) به بیش از ۳۰ کشتی رسیده است.

  • آمریکا دارو را تحریم نکرد، مکانیزم مالی ما محدود است

    آمریکا دارو را تحریم نکرد، مکانیزم مالی ما محدود است

    نایب رئیس اتحادیه واردکنندگان با بیان اینکه آمریکا ما را تحریم دارویی نکرده است، گفت: ایران داروهایی تولید شده از کمپانی‌هایی آمریکایی را از دفاتر این کمپانی‌ها در کشورهای اروپایی مانند هلند و یا روسیه خریداری و وارد می‌کند؛ آمریکا دارو را تحریم نکرده ولی مکانیزم مالی ما محدود شده است از این‌رو با دشواری می‌توان دارو وارد کرد و به نوعی تحریم مالی منتهی به تحریم دارویی می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =